Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

Eerste bezoek

Eerste bezoek

Tijdens het eerste bezoek bij Tandartspraktijk Diemen Zuid maakt u kennis met de tandarts en kunt u uw wensen en vragen bespreken. Wij doen er alles aan om het eerste bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen, bent u bang voor de tandarts? Geef dit dan vooraf aan bij het inplannen van de eerste afspraak dan kunnen wij daar rekening mee houden.

Duur eerste afspraak

De eerste afspraak duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Gedurende het eerste bezoek wordt er gekeken naar de slijmvliezen van de wang, tong en mondbodem, de status van het kaakbot en het tandvlees maar natuurlijk ook de status van de tanden en kiezen. Daarnaast worden er twee kleine röntgenfoto’s gemaakt en indien nodig een kaakoverzichtsfoto of nog extra kleine röntgenfoto’s.

Hiermee krijgen wij een nauwkeurig overzicht van de status van uw gebit.

De tandarts zal de resultaten met u bespreken en stelt indien nodig een behandelplan op. Bij een uitgebreid plan zal de tandarts een afspraak maken om de verschillende mogelijkheden met u te bespreken.

Indien er urgente klachten zijn worden deze zo spoedig mogelijk opgelost, tijdens het eerste bezoek vinden er dus geen behandelingen plaats. 

Kosten

De kosten van het eerste bezoek zijn afhankelijk van wat er in uw situatie nodig is om de status van het gebit vast te leggen. Het eerste bezoek zal in ieder geval bestaan uit een ‘Consult ten behoeve van intake’ (code C001), 2x ‘kleine röntgenfoto’ (bitewings) (code X10).

Indien er veel problemen in de mond aanwezig zijn, wordt na een uitgebreid behandelplan opgesteld. 'Uitgebreid onderzoek ten behoeve van het integrale behandelplan' (code C012).

Mocht er na de intake nog tijd over zijn dan wordt de gebitsreiniging nog tijdens dezelfde afspraak uitgevoerd.

Tarieven 2024

C001 Consult ten behoeve van intake €53,50
X10 Kleine röntgenfoto €19,71
C012 Uitgebreid onderzoek t.b.v. opstellen behandelplan €126,72