Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

Periodieke controle

Periodiek controle

Bij Tandartspraktijk Diemen-Zuid wordt ieder gebit in principe twee keer per jaar gecontroleerd. Hier wordt gekeken naar de slijmvliezen van de wang, tong en mondbodem, de status van het kaakbot en het tandvlees maar natuurlijk ook de status van de tanden en kiezen.

Mondverzorging

Tijdens dit bezoek nemen we de dagelijkse mondverzorging met u door. Indien nodig ondernemen we actie om de mondhygiëne te verbeteren, zodat uw gebit en mond gezond blijven. Een geringe hoeveelheid tandsteen wordt direct bij de controle verwijderd. Als uitgebreidere zorg nodig is, verwijzen we u door naar onze preventie-assistentes. In geval van gemiddelde tot ernstige tandvleesontsteking (parodontitis), wordt u doorverwezen naar een van onze mondhygiënisten.

Problemen aan gebit

Indien er problemen in uw gebit worden geconstateerd, bespreekt de tandarts met u of een extra behandeling nodig is. Kleine ingrepen bespreken en plannen we graag direct met u, bij uitgebreide behandelingen informeren wij u over de alternatieven en kosten. Na uw instemming voeren we de afgesproken behandeling uit. Dat kan over het algemeen binnen enkele weken. Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak.

Foto’s

Afhankelijk van de situatie worden er röntgenfoto’s (bite-wings) gemaakt. De frequentie hiervan hangt af van de conditie van uw gebit. In het kader van specifieke problemen en/of een uitgebreid behandelplan kan er een zogenaamd kaakoverzichtsfoto worden gemaakt. Dit is een röntgenfoto waarop kaak en gebit geheel is afgebeeld.