Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

Implantaten

Implantaten

 

Een implantaat is een kunstwortel die kan worden gebruikt ter vervanging van een enkele tand of kies. Op een implantaat kan een kroon of brug worden geplaatst om de verloren tanden weer terug te krijgen. Implantaten worden ook gebruikt bij het vastzetten van gebitsprotheses (het zogenaamde klikgebit). Een implantaat is meestal van titanium en groeit vast in het kaakbot en omliggende tandvlees.  

Wanneer is een behandeling met implantaten mogelijk?

Implantaten kunnen in principe bij iedereen worden geplaatst van wie het kaakbot volgroeid is. Verder is het belangrijk dat u voldoende kaakbot heeft voor de verankering van de implantaten en dat het kaakbot en tandvlees gezond zijn. Roken en bovenmatig alcoholgebruik verkleinen de kans op een succesvolle behandeling.

 

Implantaten onderhouden

Als in uw mond implantaten zijn geplaatst, is een goede dagelijkse mondhygiëne extra belangrijk. Maak de ruimte rondom het implantaat regelmatig schoon met behulp van flossdraad. Vaak wordt hiervoor het gebruik van speciale antibacteriële reinigingsmiddelen aanbevolen.

 

Controle van een gebit met implantaten

Nadat het implantaat is geplaatst, besteedt de tandarts bij de controle aandacht aan de gezondheid van uw tandvlees, de situatie van het kaakbot rondom uw implantaten en slijtage van de kroon, brug of prothese.