Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

Flossen

Flossen

Tandenpoetsen is de basis om uw mond gezond te houden. Maar met alleen een (elektrische) tandenborstel kunt u de ruimte tussen uw tanden en kiezen niet goed schoonmaken.

Als je tandplak niet verwijdert, kan deze hard worden en verkalken tot tandsteen. Aan tandsteen hecht zich makkelijk weer nieuwe plak. Het tandvlees kan steeds meer ontstoken raken.

  1. 45 centimer flossdraad Neem ongeveer 45 cm aan flossdraad en wikkel dit losjes om uw linker middelvinger en een klein gedeelte om de rechter middelvinger. Laat tussen uw vingers ongeveer 5 cm vrij.
  2. Schoon flossdraad Wanneer u van de één naar de andere tussenruimte gaat, draait u een stukje af van de linker wijsvinger en draait u dit op aan de rechter middelvinger. Zo heeft u elke keer een schoon stukje draad.
  3. Zaagbeweging Met uw duim en wijsvinger houdt u het flossdraad strak en zaagt u het flossdraad voorzichtig tussen de tanden. Leg het flossdraad in een c-vorm rond de tand en beweeg vervolgens zagend heen en weer tot onder het tandvlees. Doe dit aan beide zijden.

 

Als u begint met het gebruik van flossdraad, kan dit pijnlijk zijn en kan het tandvlees bloeden. Schrik hier niet van, dit komt omdat het tandvlees ontstoken is. Wanneer u doorgaat zal de tandvleesontsteking, en dus de pijn en het bloeden verdwijnen. Let op: Overdreven of verkeerd gebruik van hulpmiddelen bij de mondhygiëne kan schade veroorzaken aan de tanden en het tandvlees.