Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

Esthetische tandheelkunde

Bent u niet tevreden over de kleur, vorm of stand van uw gebit? Esthetische tandheelkunde kan een uitkomst bieden. Onze specialisten helpen je graag verder.

Contact

Wat is esthetische tandheelkunde

Als u niet tevreden bent over de stand, vorm of kleur van uw gebit kan de esthetische tandheelkunde uitkomst bieden. Uw eigen tanden worden zoveel mogelijk verfraaid, zonder deze onnodig te beschadigen, met als doel een vitaal en sterk gebit. Na een esthetische traject krijgt u een mooi, natuurlijk en gezond gebit. In esthetisch zit ook het woord ethisch opgesloten. Dit is een wezenlijk onderdeel van onze filosofie: goede kwaliteit leveren en geen onnodige dingen doen. 

Esthetische tandheelkunde houdt zich bezig met het mooier en gezonder maken van het gebit. De behandelingen kunnen verschillen. Dit is afhankelijk van uw gebit. Behandelingen die uw gebit kunnen verfraaien zijn facings, onzichtbare beugel, tanden bleken, vullingen of protheses. 

Een gebit is een belangrijk onderdeel van een uitstraling. Een net en stralend gebit zorgt voor meer zelfvertrouwen en een verzorgde uitstraling. Zoekt u een tandarts die gespecialiseerd is in esthetische tandheelkunde? Bij Tandartspraktijk Diemen-Zuid bent u aan het juiste adres. Onze specialisten adviseren u graag en realiseren in overleg met u het gewenste eindresultaat voor uw gebit.

Direct contact opnemen

Facings

Een facing is een dun schildje van tandkleurig materiaal dat geplaatst wordt op uw tand. Hiermee kunnen we spleetjes opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde en gele tanden witter maken en scheve tanden recht laten lijken. Hierdoor krijgt een gebit weer een frisse uitstraling en witte kleur. U bepaalt in samenspraak met de tandarts de gewenste vorm en kleur. Beschadigde tanden zien er weer als nieuw uit. Een facing wordt gemaakt van composiet of van keramiek.

Tanden bleken

Het bleken van de tanden is geen ingrijpende behandeling. U krijgt een op maat gemaakt bitje en bleekvloeistof. Het bitje met bleekvloeistof draagt u 60 minuten per dag, daarna is de bleekgel uitgewerkt. Elke keer dat u het bitje draagt zullen de tanden iets lichter worden. hierdoor krijgt u wittere tanden. Uiteraard krijgt u voldoende bleekgel mee om meerdere sessies te kunnen bleken.

Tandprothese

Door het gevolg van tandbederf, ziekte, een ongeval of ouderdom kunnen er kiezen en/of tanden ontbreken. Een gebitsprothese vervangt de ontbrekende kiezen en tanden. Een gebitsprothese wordt aangemeten en gemaakt door een tandprotheticus. 

Tegenwoordig zijn de protheses zo goed, dat deze niet meer van echt zijn te onderscheiden. Er zijn drie soorten protheses: volledige uitneembare prothese, gedeeltelijke prothese en prothese op implantaten

Cosmetisch of esthetische tandheelkunde 

De term esthetische tandheelkunde wordt vaak samen gebruikt met de term cosmetische tandheelkunde. Toch is er wel degelijk een verschil:

  • Esthetische tandheelkunde is meer gericht op het behoud en herstel van het natuurlijke gebit
  • Cosmetische tandheelkunde camouflerend werkt en niet uitgaat van het behoud van het eigen gebit.

Het uitvoeren van cosmetische tandheelkunde heeft dan ook niet onze voorkeur. We voeren alleen behandelingen uit waar we volledig achter staan en waar het gebit baat bij heeft.

Kosten esthetische tandheelkunde 

Esthetische tandheelkunde is maatwerk. De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van de wensen en de staat van het gebit. Wilt u weten wat de kosten zijn voor een esthetisch traject? Maak dan een afspraak voor een esthetisch consult en ontvang een begroting voor het traject.

Tijdens een esthetisch consult luisteren we naar uw wensen en geven we advies over de mogelijke behandeling die bij uw passen. U krijgt een behandelvoorstel waarbij we inzicht geven in de kosten en eventuele vergoeding van de zorgverzekeraar. Deze afspraak geeft duidelijkheid over het te behalen resultaat, het behandelplan, de investering en de planning. Dit verplicht tot niets, u bepaalt zelf of u de vervolgstap zet.

Kosten van een esthetisch consult

De kosten van een esthetisch consult variëren van € 127,- tot € 338,- dit is afhankelijk van de benodigde mate van uitwerking van het behandelplan. Dit is exclusief röntgenfoto’s, foto’s worden altijd in overleg gemaakt. De meeste aanvullende tandverzekeringen vergoeden de kosten van het intakegesprek en de foto’s.

Wordt esthetische tandheelkunde vergoed door de zorgverzekeraar?

Estestische tandheelkunden behandelingen worden vaak als cosmetische ingrepen gezien. Een basisverzekering vergoed deze behandelingen over het algemeen niet. Een aanvullende tandartsverzekering vergoed deze kosten wel vaak. Dit verschilt wel per behandeling en situatie. Heeft u verdere vragen over mogelijkheden, verzekering of kosten? Neem dan contact op!

 

 

Esthetische tandheelkunde 

Bent u op zoek naar een specialist esthetische tandheelkunde in de omgeving van Amsterdam? Tandartspraktijk Diemen-Zuid grenst direct aan de gemeente Amsterdam. Ook is onze praktijk eenvoudig te bereiken met de auto, met de fiets en met het openbaar vervoer. Iedereen is welkom bij onze praktijk. Met ons brede aanbod kan jong en oud bij ons terecht. Ons team levert kwaliteitszorg met een glimlach in een ontspannen en hygiënische omgeving.

Contact esthetische tandheelkunde 

Heeft u een vraag over esthetische tandheelkunde of wilt u graag een afspraak voor een consult maken? Neem dan gerust (telefonisch) contact met ons op. Wij helpen u graag.

Vul hieronder uw contactgegevens in

The form contains errors