Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde houdt zich bezig met het mooier en gezonder maken van het gebit. Zoekt u een tandarts die gespecialiseerd is in esthetische tandheelkunde? Bij Tandartspraktijk Diemen-Zuid bent u aan het juiste adres. Onze specialisten adviseren u graag en realiseren in overleg met u het gewenste eindresultaat voor uw gebit.

Direct contact opnemen

Wat is esthetische tandheelkunde? 

De eigen tanden worden zoveel mogelijk verfraaid, zonder deze onnodig veel te beschadigen, met als doel een vitaal en sterk gebit. Na een esthetische behandeling krijgt u een mooi, natuurlijk en sterk gebit. In esthetisch zit ook het woord ethisch opgesloten. Dit is een wezenlijk onderdeel van onze filosofie: goede kwaliteit leveren en geen onnodige dingen doen.

Cosmetisch of esthetische tandheelkunde 

De term esthetische tandheelkunde wordt vaak samen gebruikt met de term cosmetische tandheelkunde. Toch is er wel degelijk een verschil:

  • Esthetische tandheelkunde is meer gericht op het behoud en herstel van het natuurlijke gebit
  • Cosmetische tandheelkunde camouflerend werkt en niet uit gaat van het behoud van het eigen gebit.

Het uitvoeren van cosmetische tandheelkunde heeft dan ook niet onze voorkeur. We voeren alleen behandelingen uit waar we volledig achter staan en waar het gebit baat bij heeft.

Kosten esthetische tandheelkunde 

Esthetische tandheelkunde is maatwerk. De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van de wensen en de staat van het gebit. Wilt u weten wat de kosten zijn voor een esthetisch traject? Maak dan een afspraak voor een esthetisch consult en ontvang een begroting voor het traject.

Tijdens een esthetisch consult luisteren we naar uw wensen en geven we advies over de mogelijke behandeling die bij uw passen. U krijgt een behandelvoorstel waarbij we inzicht geven in de kosten en eventuele vergoeding van de zorgverzekeraar. Deze afspraak geeft duidelijkheid over het te behalen resultaat, het behandelplan, de investering en de planning. Dit verplicht tot niets, u bepaalt zelf of u de vervolgstap zet.

Kosten van een esthetisch consult

De kosten van een esthetisch consult variëren van € 120,- tot € 180,- dit is afhankelijk van de benodigde mate van uitwerking van het behandelplan. Dit is exclusief röntgenfoto’s, foto’s worden altijd in overleg gemaakt. De meeste aanvullende tandverzekeringen vergoeden de kosten van het intakegesprek en de foto’s.

Contact esthetische tandheelkunde 

Heeft u een vraag over esthetische tandheelkunde of wilt u graag een afspraak voor een consult maken? Neem dan gerust (telefonisch) contact met ons op. Wij helpen u graag.