Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

Kronen

Een duurzame oplossing voor verzwakte kiezen

Kronen

 

Soms bestaat een tand of kies bijna alleen nog maar uit vulmateriaal waardoor deze erg verzwakt is. Als deze tand of kies niet meer te redden is met een normale vulling, dan kunt u kiezen voor een kroon.

Een kroon is een kapje dat op uw huidige tand of kies wordt geplaatst. Met het plaatsen van de kroon wordt rekening gehouden met de huidige vorm, kleur en functie. Om ruimte te creëren voor de kroon moet de tand of kies geslepen worden.

Bij tandartspraktijk Diemen-Zuid maken we gebruik van moderne keramische kronen. Hierdoor kunnen wij de tand of kies selectief beslijpen waardoor we het gezonde tandweefsel zo veel mogelijk intact laten. 

De kroon, die in de kleur van het gebit wordt gemaakt, wordt vastgelijmd met een speciaal cement, hierdoor wordt het onderdeel van het gebit. Dit betekent dat de kroon aanvoelt, functioneert en er uit ziet als een normale tand of kies.

Kroon op implantaat

Een normale kroon wordt over een bestaande tand of kies geplaatst. Echter komt het voor dat een bestaande tand of kies verwijderd moet worden. In dat geval kan de wortel vervangen worden door een implantaat, oftewel een kunstwortel. De kroon wordt vervolgens op het implantaat geplaatst.