Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

Facings

Lees hier meer informatie over facings. Is het iets voor u, gaat u het nodig hebben in de toekomst of gewoon nieuwsgierig? Lees hieronder meer over facings in de buurt van Amsterdam.

Contact

Wat is een facing?

Een facing is een dun schildje van tandkleurig materiaal dat geplaatst wordt op uw tand. Vervolgens zal de facing vastplakken en kunnen we daardoor spleetjes en tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde en gele tanden witter maken en scheve tanden recht laten lijken. Hierdoor krijgt een gebit weer een frisse uitstraling en witte kleur. U bepaalt in samenspraak met de tandarts de gewenste vorm en kleur. Is de facing geplaatst, dan zien de beschadigde tanden er weer als nieuw uit en voelt het nog steeds aan als uw eigen natuurlijke tanden. De soorten facings worden gemaakt van composiet of van keramiek.

 

Wanneer kiest u voor facings?

U kunt voor facings kiezen als u de vorm van een tand of tanden wilt aanpassen, gele of bruine tanden weer wit wilt maken, spleetjes tussen tanden wilt vullen, scheve tand(en) verbergen of als u afgebroken tanden of kiezen wilt repareren.

 

Verschil tussen composiet en keramiek facings

Er bestaan twee type facings waarbij het basisprincipe hetzelfde is. Er zit echter een groot verschil in het soort materiaal waaruit de facing bestaat en de kenmerken en behandeling die horen bij het soort materiaal. U kunt bij Tandartspraktijk Diemen Zuid kiezen uit composiet of keramiek facings. Keramiek facings zijn van hogere kwaliteit, maar duurder dan composiet facings. Hieronder vindt u een overzicht van kenmerken van de composiet en keramiek facings.

Composiet facings

Voor composiet facing hoeft er nauwelijks aan de tand geslepen te worden. De levensduur is met 4-8 jaar korter dan bij porseleinen facings, maar de kosten zijn een stuk lager. Plaatsing kan vaak in 1 zitting waardoor dus snel en voordelig een mooi resultaat behaald kan worden.

Porseleinen Facings

Porseleinen facings hebben een erg lange levensduur, ze verkleuren niet en zien er natuurlijk uit. Door de gladde structuur vallen uw lippen er makkelijk overheen. Voor een porseleinen facing wordt er een dun laagje van de bestaande tand afgeslepen.

Non-Prep Facings

Naast de voorgaande opties bieden wij ook porseleinen en composiet non-prep facings (facings zonder tanden te beslijpen) in de buurt van Amsterdam aan. Dit zijn flinterdunne facings, ongeveer net zo dik als papier. Deze oplossing biedt een prachtig resultaat zonder de eigen tanden aan te hoeven tasten. Het nadeel is dat door de dunne structuur ook minder gecorrigeerd kan worden in kleur, vorm en stand van de tanden.

Composiet facings

 • Nauwelijks slijpen van de tand vereist
 • Natuurlijk effect door kleurgebruik en transparantie
 • Gemakkelijk te repareren
 • Relatief voordelig in vergelijking met facings van keramiek
 • Composiet facings hoeft maar één behandeling uitgevoerd worden
 • Kortere levensduur 4 tot 10 jaar
 • Minder slijtvast
 • Verkleurt en wordt dof na verloop van tijd

Keramiek facings

 • Zeer duurzaam, 15 tot 25 jaar
 • Verkleurt niet
 • Zeer slijtvast
 • Zeer natuurlijk effect door transparantie en kleurlagen
 • Plaatsing in meerdere behandelingen
 • Slijpen van de tand noodzakelijk
 • Reparatie alleen door vervanging mogelijk
 • Duurder dan facings van composiet

Facings in Amsterdam bij Tandartspraktijk Diemen Zuid laten plaatsen

Het maken en plaatsen van facings is specialistisch werk, daarom maken wij niet zomaar bij iedereen facings. Voor een goed resultaat met facings waar u jaren plezier van heeft, is het belangrijk dat deze geplaatst worden in een gezonde mond. Daarom willen wij uw mondgezondheid eerst vervolgen voordat wij facings kunnen maken. Soms blijkt dat de mondgezondheid niet goed is waardoor facings niet mogelijk zijn. In dat geval stellen wij u altijd een alternatief behandelplan voor zodat u weer een gezond gebit krijgt.

Tandtechnisch laboratorium

Facings van keramiek worden niet alleen door uw tandarts gemaakt, dit gaat in samenwerking met een tandtechnieker. Tandartspraktijk Diemen Zuid werkt voor esthetische behandelingen samen met het Esthetic Dental Team. Dit is een tandtechnisch laboratorium dat volledig is gespecialiseerd in esthetische facings, kronen en bruggen. De mogelijkheden van het Esthetic Dental Team zijn veel groter dan bij een gewoon tandtechnisch laboratorium. Het eindresultaat is dan ook altijd subliem.

Tarieven facings Amsterdam

Aan een behandeling zoals het plaatsen van facings gaat altijd een cosmetisch intake met de tandarts vooraf. Tijdens een intake beoordeelt de tandarts uw situatie en worden de mogelijkheden besproken zodat er een passende begroting gemaakt kan worden. De kosten van deze intake zijn €127. Dit is nog exclusief eventueel benodigde röntgenfoto’s en studiemodellen. De meeste aanvullende tandverzekeringen vergoeden de kosten van de intake.

De prijs van facings is afhankelijk van het materiaal waarvan de facing gemaakt is. U kunt namelijk kiezen tussen facings van porselein en composiet. Verder speelt het aantal facings dat geplaatst wordt en op welke wijze de tandarts de behandeling uitvoert een rol in de kosten van een facing behandeling. Bent u op zoek naar facings in Amsterdam? Neem dan contact op.

Tarieven 2024

  Composiet Keramiek
Per tand of kies €160 - €200 €650 - €1100

Afspraak maken om facings te plaatsen in Amsterdam?

Voor een persoonlijk plan nodigen wij u graag uit voor een intake. In zo’n intake bespreken wij uw gebit en de mogelijkheden. Op basis van de gegevens maken wij een persoonlijk plan inclusief een passende begroting op. Neem telefonisch contact op via ons telefoonnummer, e-mailadres of onderstaand contactformulier.

 

Veelgestelde vragen

 

Wanneer zijn facings niet mogelijk?

Facings zijn niet altijd mogelijk. De mogelijkheid tot facings is afhankelijk van de conditie van een gebit. Is een gebit te veel beschadigd, of heeft een gebit grote vullingen waardoor er weinig over is van een kies of tand, dan is het niet altijd mogelijk om facings te plaatsen.

Hoe lang gaan facings mee?

Facings gaan een lange periode mee. Hoe lang? Dat is afhankelijk van het materiaal. Kiest u voor composiet facings dan gaan deze facings tussen de 4 en 10 jaar mee. Porseleinen facings hebben een langere levensduur namelijk 15 tot 25 jaar.

Verkleuren facings?

Porseleinen facings verkleuren niet of nauwelijks. Dit komt onder meer door de hoge kwaliteit. Of composieten facings verkleuren is afhankelijk van leefgewoonten. Hierbij kunt u denken aan hoe vaak u poetst, hoe u poetst maar ook roken, drinken en eten spelen hierbij een rol.

Worden facings vergoed door de verzekering?

De tarieven die worden gehanteerd zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en staan in de V- en R-codes. Wanneer u 18 jaar of ouder bent worden facings niet door een basisverzekering vergoed. Met een aanvullende verzekering wordt vaak een bepaald percentage of een gedeelte vergoed. Wij raden het daarom altijd aan om, alvorens u een afspraak maakt, te controleren of u in aanmerking komt voor een vergoeding. De intake voor het plaatsen van facings wordt door de meeste aanvullende tandverzekeringen wel vergoed.

Kan alles worden gegeten met facings?

In principe kan alles worden gegeten met facings. Let wel op met verkeerde mondgewoonten zoals nagelbijten, tandenknarsen en het bijten op harde dingen. Ook kan bij verandering in vorm van de tanden na de facings bepaalde klanken vervormen en daardoor tijdelijk lastiger praten zijn.

 

 

Contactformulier

Vul het contactformulier in, indien u een vraag heeft of meer wilt weten over een bepaald onderwerp. Wij nemen vandaag of de volgende werkdag contact met u op.

The form contains errors