Mondhygienist

Mondhygienist

 

Wat doet de mondhygiënist?

De mondhygiënist zorgt dat uw mond en mondhygiëne in goede conditie blijft of weer komt. Tijdens een mondhygiënist afspraak bij Tandartspraktijk Diemen-Zuid wordt uw gebit en tandvlees tijdens een mondonderzoek zorgvuldig bekeken. De tanden, kiezen en het tandvlees worden beoordeeld waarbij de mondgezondheid wordt opgenomen. Samen kijken we met welke regelmaat een bezoek aan de mondhygiënist past bij uw specifieke situatie en doelstelling. Afhankelijk van de mondgezondheid kan de mondhygiënist de volgende behandelingen uitvoeren:

  • Voorlichting over de verzorging van uw gebit, wij geven poetsinstructie en leggen uit hoe u het beste zorgt voor uw gebit.
  • Preventieve gebitsreiniging (het verwijderen van tandplak, tandsteen en aanslag).
  • Uitvoeren van parodontale behandelingen (een diepere reinigen van onder andere de wortels) zie ook ontstoken tandvlees.

 

Waarom naar de mondhygiënist?

Door een onvoldoende mondhygiëne hebben bacteriën vrij spel en kan een tandvleesontsteking ontstaan, deze bacteriën kunnen schade aanrichten in het lichaam. Een slechte mondverzorging kan zelfs leiden tot een verhoogd risico op onder andere diabetes, longontsteking, een hartinfarct en herseninfarct en andere hersenaandoeningen. Een goede mondhygiëne is daarom van groot belang. Voor sommige mensen is een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist belangrijk, dit draagt bij aan een gezond gebit en dus een goede gezondheid.