Gebitsreiniging

Gebitsreiniging

 

Voorkomen is beter dan genezen. Periodiek wordt daarom een gebitsreiniging met onze mondhygiënist of preventie-assistent ingepland. Die reinigt uw tanden zodat deze helemaal vrij van tandsteen en aanslag zijn. Na afloop krijgt u indien nodig advies over hoe het beste te poetsen en tussen de kiezen te reinigen, zodat u zelf uw gebit gezond houdt, inclusief een stralende lach.

Bij de meeste mensen is een reguliere gebitreiniging voldoende. In sommige gevallen is er sprake van een ernstige ontsteking van het tandvlees (parodontitis). In dat geval is het tandvlees alleen gezond te krijgen door een behandeling bij de mondhygiënist. Voor meer uitleg zie mondhygiënist.

 

Wat is een preventie-assistent?

Een preventie-assistent focust zich op het voorkomen van mond- en tandproblemen zoals gaatjes en ontstekingen. Het doel is om problemen en ontstekingen van het gebit te voorkomen. De preventie-assistent reinigt het gebit en geeft advies over mondhygiëne.

De preventie-assistent is als aanvullend naast de gebitscontrole door uw tandarts. Veel mensen gaan eerst naar de preventie-assistent en gelijktijdig naar de tandarts voor de controle afspraak. Als de tanden schoon zijn kan de tandarts het gebit beter beoordelen. Een bezoek aan zowel de preventie-assistent als de tandarts geeft dus een volledige reiniging en betere controle waarmee de mond gezond wordt gehouden.