Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

Tarieven

Tarieven

De tarieven voor tandheelkundige zorg worden landelijk door de overheid vastgesteld. Alle tandartspraktijken zijn verplicht om zich aan deze tarieven te houden. Op voorhand weten hoeveel een behandeling precies kost? De Nederlandse Zorgautoriteit heeft alle tarieven gebundeld in deze PDF.

In het overzicht van de NZa staat voor alles een code, een prestatiebeschrijving en een bedrag. In een aantal gevallen is het tarief exclusief techniek- en/of materiaalkosten. Techniekkosten zijn kosten die bij een bepaalde behandeling gemaakt moeten worden en die wij extern inkopen. Dat geldt ook voor specifieke materiaalkosten; het gaat hier niet om verbruiksmaterialen. In de tariefbeschikking worden deze prestaties aangegeven met een sterretje *.

Tarieven materiaal-en techniekkosten

De Nederlandse zorgautoriteit (NZa) heeft bepaald dat tandartsen op hun website patiënten inzicht moeten geven in de techniekkosten. Deze kosten worden, conform de richtlijnen van de NZa, zonder toeslag aan u doorberekend. U betaald nooit meer aan techniek- en materiaalkosten dan wij er voor betaald hebben bij inkoop.

Om u inzicht te geven in de materiaal-en techniekkosten, hebben wij een overzicht gebundeld in deze PDF.