Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

Onzichtbare beugel Amsterdam

Met een onzichtbare beugel bereik je in korte tijd een perfecte glimlach. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hieronder meer of neem contact op.

Contact

Wat is een onzichtbare beugel?

De onzichtbare beugel bestaat uit een reeks van dunne, comfortabele transparante bitjes (aligner) die speciaal voor u op maat gemaakt worden. De stand van het gebit wordt aangepast door de reeks van aligners te dragen, de aligners laten de tanden geleidelijk in de juiste positie schuiven. Op deze manier wordt uw gebit gecorrigeerd.
Voor wie is een onzichtbare beugel interessant?

De onzichtbare beugel behandeling is voor iedereen die op zoek is naar een onzichtbare manier om het gebit rechter te maken. Om de paar weken krijgt u een nieuwe set aligners. Elke nieuwe ‘invisible beugel’ brengt u dichterbij uw mooie glimlach!

Of behandeling mogelijk is, hangt vooral af van de kwaliteit van de tanden en de conditie van het tandvlees, het omgevende bot en weefsel. Neem contact op met ons voor een afspraak om te bespreken wat de mogelijkheden zijn in uw persoonlijke situatie.

Onzichtbare beugel dragen

Voor optimaal resultaat is het aan te raden om de doorzichtige beugel 22 uur per dag te dragen. Wij werken met de TrioClear™ beugels van Elysee Dental. Deze beugel maakt het mogelijk om kleine aanpassingen aan het gebit te realiseren. De TrioClear™ biedt o.a. oplossingen voor een spleetje tussen de tanden en een onregelmatige stand van de voortanden.

Orthodontie

Orthodontie is het corrigeren en optimaliseren van de stand van het gebit. Dat is nuttig, want een regelmatig gebit maakt meer kans om gezond te blijven en zorgt dat iemand goed kan bijten, kauwen en praten. Een symmetrisch gebit met rechte tanden is bovendien een mooi gezicht. Ook dat is een goede reden om iets aan de stand van tanden en kiezen te doen. Want wie wil er nu niet een mooie lach?

 

Hoe lang duurt een behandeling met een onzichtbare beugel?

De behandelingsduur en het aantal bitjes zijn afhankelijk van uw beginsituatie en het gewenste eindresultaat. De tandarts voor orthodontie kan u hier een schatting van geven. Tijdens de periode controles wordt gekeken naar het verloop en kunnen er aangepaste bitjes worden meegegeven.

Voordelen en nadelen van een doorzichtige beugel

Het grote voordeel is dat de onzichtbare beugel ook uit kan. De onzichtbare beugel kan gemakkelijk uitgenomen worden met eten, drinken, tanden poetsen en flossen. Ideaal om uw tanden goed te kunnen poetsen of als u een belangrijke afspraak heeft. Ook is een doorzichtige beugel goed te reinigen doordat de beugel uitneembaar is.

Een nadeel van de doorzichtige beugel is dat niet alle tandafwijkingen te behandelen zijn met deze beugel. De beugel is voornamelijk geschikt voor het oplossen van kleinere afwijkingen.

Reinigen van een onzichtbare beugel

De beugel is eenvoudig te reinigen met lauw water en tandpasta. U kunt uw beugel net als uw eigen tanden poetsen en schoonspoelen met lauw water. Om een goede mondhygiëne en een schone beugel te behouden is het aan te raden om uw tanden na iedere maaltijd te poetsen.

Eten met een onzichtbare beugel

De onzichtbare beugel is uitneembaar en daarom kunt u gewoon alles eten. Neem voor iedere maaltijd de beugel uit en poets na de maaltijd uw tanden. Vervolgens kunt u de beugel weer dragen.

Is retentieapparatuur nodig?

Ook bij een onzichtbare beugel is retentieapparatuur benodigd om te voorkomen dat de tanden terug naar de originele staat keren. De tandarts voor orthodontie zal samen met u kijken welke retentie de beste oplossing is voor uw gebit.

Tarieven onzichtbare beugel

De tarieven voor tandheelkundige zorg worden landelijk door de overheid vastgesteld. Alle tandartspraktijken zijn verplicht om zich aan deze tarieven te houden. De tarieven van onzichtbare beugels zijn vergelijkbaar met de tarieven voor reguliere beugels. De exacte kosten zijn afhankelijk van de duur en de complexiteit van de behandeling. Tijdens een intake beoordeelt de tandarts voor orthodontie uw situatie en worden de mogelijkheden besproken zodat er een passende begroting gemaakt kan worden. De kosten van deze intake zijn €112,-. Dit is nog exclusief eventueel benodigde röntgenfoto’s en studiemodellen. De meeste aanvullende tand verzekeringen vergoeden de kosten van de intake.

Wordt de doorzichtige beugel vergoed door de zorgverzekeraar?

Net als de reguliere beugels wordt ook een doorzichtige beugel niet vergoed door de basisverzekering. Daarnaast wordt enkel een bepaald percentage of bedrag vergoed door een aanvullende verzekering. Het is aan te raden om voorafgaand aan de behandeling bij uw zorgverzekeraar de polisvoorwaarden te raadplegen. Zo weet u van tevoren of u recht heeft op een vergoeding.

Afspraak maken voor een onzichtbare beugel in Amsterdam? 

Wilt u een onzichtbare beugel in Amsterdam laten aanmeten? Tandartspraktijk Diemen-Zuid grenst direct aan de gemeente Amsterdam. Tijdens het eerste consult bij Tandartspraktijk Diemen Zuid wordt met de tandarts voor orthodontie bekeken of een onzichtbare beugel voor u geschikt is. Niet alle correcties kunnen met de onzichtbare beugel behandeld worden. Indien nodig worden er aanvullende röntgenfoto’s gemaakt om te beoordelen of de tanden vrij zijn van ontsteking.

 

 

 

Contactformulier

Vul het contactformulier in, indien u een vraag heeft of meer wilt weten over een bepaald onderwerp. Wij nemen vandaag of de volgende werkdag contact met u op.

The form contains errors