Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

Vullingen

Vullingen

Heeft u een kies met tandbederf (cariës), een afgebroken kies of een vulling die aan vervanging toe is? Dat probleem kan verholpen worden met een vulling. Het maken van een vulling is over het algemeen een eenvoudige tandheelkundige behandeling. De behandeling kan eventueel met een verdoving plaatsvinden zodat u er geen last van hebt.

Vroeger werden vullingen gemaakt van een metaalkleurig vulmateriaal (amalgaam). Bij tandartspraktijk Diemen Zuid werken we alleen maar met vulmateriaal in de eigen tandkleur (composiet). Omdat composiet een droog werkterrein vereist, wordt er met een rubberen lapje (cofferdam of rubberdam genoemd) gewerkt. Nadat de vulling gemaakt is wordt het oppervlak gepolijst zodat de tand weer glad aanvoelt.

Na vervaardiging van de vulling, kunt u meteen weer eten en drinken omdat de vulmaterialen direct uitgehard zijn. Alleen na een verdoving moet u opletten niet op de wang, tong of lip te bijten. Soms kan na behandeling een gevulde tand of kies nog wat gevoelig zijn, maar dat verdwijnt meestal snel.