Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

Elektrische tandenborstel

Elektrische tandenborstel

Een goede mondhygiëne houdt uw tanden, kiezen en tandvlees gezond. Tandenpoetsen vormt hiervoor de basis. Vaak blijft er na het poetsen met een handtandenborstel nog aanzienlijk veel tandplaque achter. 

 

Is een elektrische tandenborstel beter dan een handtandenborstel?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat elektrisch poetsen effectiever is dan poetsen met de handtandenborstel. Mits goed gebruikt, verwijderd een elektrische tandenborstel tot 40% meer tandplaque  dan wanneer u poetst met een handtandenborstel. De elektrische tandenborstel maakt de poetsbeweging voor je, zodat je je kunt concentreren op de juiste plaatsing van de borstel. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan elektrisch poetsen boven poetsen met de hand. De keus blijft echter aan jou.

 

Hoe moet ik poetsen met een elektrische tandenborstel?

Allereerst is het belangrijk om een vaste volgorde aan te houden, zodat u precies weet waar in de mond u geweest bent.

  • Werk bijvoorbeeld volgens de drie B’s: binnenkant, buitenkant en bovenop de tanden en kiezen
  • Poets altijd met een fluoridehoudende tandpasta
  • Twee keer per dag en minimaal twee minuten lang

Ook bij het poetsen met een elektrische tandenborstel is het gebruik van stokers en ragers voor de reiniging tussen tanden en kiezen belangrijk!

 

Kan mijn kind ook met een elektrische tandenborstel poetsen?

Ja, dat kan. Je kunt het gebit van je kind veilig poetsen met een elektrische tandenborstel. Wanneer kinderen zelf willen poetsen, kan dit ook met een elektrische tandenborstel. Elektrische tandenborstels kunnen het kind extra stimuleren het gebit goed te verzorgen: door de timer, techniek, felle kleurtjes en het kleine borstelkopje.