Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

Kindertandarts

Bent u op zoek naar een kindertandarts in regio Amsterdam? Onze tandartsen zijn zeer ervaren in het behandelen van kinderen. Door kinderen gerust te stellen, is een bezoek aan de tandarts leuk.

Maak een afspraak

Hoe gaan wij te werk?

Onze specialisten streven naar een aangename ervaring voor uw kind. Het hoeft niet spannend te zijn, maar juist leuk. Door de tijd te nemen en alles goed uit te leggen stellen we kinderen op hun gemak. Het gebit wordt uitgebreid gecontroleerd en we kijken hoe de mondhygiëne van uw kind is. Wij leren u en uw kind om het gebit goed te verzorgen. Hiermee leggen wij de basis voor een goede mondverzorging van kinderen voor de rest van hun leven.

Vanaf welke leeftijd naar de tandarts?

Wij adviseren om uw kind vanaf 2,5 jaar mee te nemen naar de tandarts voor de eerste controle. Tijdens het eerste bezoek leert de tandarts en assistent uw kind spelenderwijs wennen aan de tandartspraktijk. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen en er een vertrouwensband ontstaat. Daarom benaderen wij ze op een prettige en vriendelijke manier. Hierdoor wordt angst voor de tandarts voorkomen.

Het hele gezin is welkom

Het hele gezin is welkom bij Tandartspraktijk Diemen-Zuid. U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen zoals periodieke controles, vullingen, facings, tanden bleken en tandprotheses. Ons team tandartsen en mondhygiënisten leveren kwaliteitszorg met een glimlach. Iedereen is bij ons welkom.

Het eerste bezoek van uw kind

Gaat uw kind voor het eerst naar de tandarts. Dan is het soms fijn om uw kind hierop voor te bereiden. Doe niet te te uitvoerig en gedetailleerd. Hou het globaal en maak er een leuk uitje van. Onze tandartsen zullen uw kind gerust stellen en alles rustig uitleggen. 

Hoe vaak moet een kind voor controle langskomen?

Net als bij het volwassenen gebit raden wij het aan om minimaal twee keer per jaar langs te komen voor een periodieke controle. Melktandjes en kiezen zijn door de glazuur structuur minder sterk dan volwassen tanden en kiezen. Hierdoor kunnen er sneller gaatjes ontstaan. Wij raden het daarom aan om minimaal twee keer per jaar langs te komen voor een controle. Daarnaast wordt er ook een poetsinstructie en voedingsadvies gegeven tijdens de controle. Als de kans op gaatjes groter is bij uw kind dan kan het zijn dat uw kind vaker per jaar voor controle en poetsles moet komen.

Waarom is het ook belangrijk is om het melkgebit goed te verzorgen?

Ontstekingen en gaatjes in het melkgebit kunnen gevolgen voor later hebben. Zo hebben deze niet alleen invloed op het melkgebit maar ook op de daaropvolgende blijvende kiezen en tanden. Zo kunnen kunnen gaatjes het volwassen gebit aantasten en kunnen er ruimte problemen ontstaan wanneer er tanden of kiezen getrokken moeten worden. Door het ruimtegebrek kan een beugel noodzakelijk zijn of er moeten zelfs tanden getrokken worden. Het is daarom belangrijk om het melkgebit goed te blijven verzorgen. 

Tanden wisselen

Wanneer uw kind zo’n 6 jaar is, zullen de eerste blijvende kiezen en tanden doorkomen. Vaak merkt het kind hier niks van omdat de kiezen achter de achterste kiezen van het melkgebit zitten. Bij het wisselen valt eerst de melktand- of kies uit alvorens de blijvende kies of tand doorkomt. Als uw kind zo’n 12 jaar oud is wisselen de andere melktanden en kiezen en zullen de laatste blijvende kiezen en tanden doorkomen. Een kind is ongeveer 15 jaar wanneer alle kiezen en tanden zijn gewisseld. 

Het sealen van kiezen

Alle kiezen hebben groeven op het kauwvlak. Soms zijn deze groeven erg lastig om schoon te maken en daarom gevoelig voor gaatjes. Om gaatjes te voorkomen kan de kindertandarts de kiezen sealen. De kiezen worden bedekt met een dun laagje fluoridehoudend cement of kunsthars. Hierdoor kan het vuil niet ophopen in de diepe groeven

Worden de kosten van de kindertandarts vergoed?

Kinderen tot 18 jaar krijgen de meeste tandheelkundige behandelingen volledig vergoed van de zorgverzekering van de ouder. De behandelingen van uw kind bij Tandartspraktijk Diemen-Zuid zijn dus gratis! U betaalt ook geen eigen risico.

Bepaalde specialistische behandelingen (zoals een beugel) vallen niet onder de basisverzekering, hiervoor kunt u een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. 

Kindertandarts nodig in omgeving Amsterdam

Zoekt u nog een goede kindertandarts in regio Amsterdam? Onze tandartsen nemen de tijd en leggen alles goed uit. Hierdoor is een bezoek aan de tandarts niet meer eng, maar eerder leuk. Bent u op zoek naar de mogelijkheden, meldt u dan aan. Aanmelden bij onze praktijk kost u slechts vijf minuten. Na het aanmelden nemen onze receptionistes zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij verwelkom u graag in onze praktijk

The form contains errors