Kindertandarts

Kindertandarts

 

Onze tandartsen zijn zeer ervaren in het behandelen van kinderen. Wij stellen kinderen op hun gemak waardoor een tandartsbezoek niet spannend hoeft te zijn, maar zelfs leuk is. Het gebit wordt gecontroleerd en uw kind leert zelf het gebit goed te verzorgen. Hiermee leggen wij de basis voor een goede mondverzorging van kinderen voor de rest van hun leven.

Wij adviseren om uw kind vanaf 2 jaar mee te nemen naar de tandarts voor de eerste controle. Tijdens het eerste bezoek leert de tandarts en assistent uw kind spelenderwijs wennen aan de tandartspraktijk. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen en er een vertrouwensband ontstaat. Daarom benaderen wij ze op een prettige en vriendelijke manier. Hierdoor wordt angst voor de tandarts weggenomen of wordt voorkomen dat dit kan ontstaan.

 

Kosten kindertandarts

Kinderen tot 18 jaar krijgen tandheelkundige behandelingen volledig vergoed van de zorgverzekering van de ouder. De behandelingen van uw kind bij tandartspraktijk Diemen-Zuid zijn dus gratis! U betaalt ook geen eigen risico.

Bepaalde specialistische behandelingen (zoals een beugel) vallen niet onder de basisverzekering, hiervoor kunt u een aanvullende tandartsverzekering afsluiten.