Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

Niet vaker dan 7 keer per dag eten en drinken

Eetmomenten
Gepubliceerd op: 25-10-2023

Pas op met te veel suiker

Geef zo min mogelijk frisdrank. Maar ook in lightproducten, vruchtensapjes en melk zit suikers en zuren die het gebit kunnen beschadigen. Net zoals in voeding.

Alle extraatjes tellen mee

Naast 3 gezonde maaltijden mogen kinderen tot 5 jaar 2 tussendoortjes per dag. Vanaf die leeftijd mogen ze 4 tussendoortjes. En dan telt ook dat plakje worst bij de slager mee, die snoepjes bij oma of dat lekkers bij de oppas.

Na het poetsen alleen nog water

En zijn ’s avonds de tanden gepoetst? Laat je kind dan alleen nog water drinken. Dat mag natuurlijk altijd. Want water kan nooit kwaad voor het gebit.

Laat kindergebit regelmatig controleren

Neem je kind ook regelmatig mee naar de tandarts. Die controleert het hele mondje en kan jou ook vertellen wat je je kind beter wel of niet te eten en te drinken kunt geven. En een bezoekje aan de tandarts kost je niets extra, want voor kinderen tot 18 jaar worden de kosten vergoed vanuit de basisverzekering.

De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!

Heb je vragen de mondverzorging van je kind? Maak een afspraak bij je tandarts. Want die is er voor je: "De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!". Jij thuis en de tandarts in de tandartspraktijk.